Događanja

Program obilježavanja FSB100

Program obilježavanja FSB100

Fakultet strojarstva i brodogradnje slavi 100. rođendan – pridružite nam se!

Podijeli      

Ovogodišnja proslava Dana FSB100 započinje tradicionalnim „Balom strojara“ 8. studenoga u Hotelu Esplanade Zagreb, na mjestu gdje se iz godine u godinu obnavljaju dobre vibracije među sadašnjim i nekadašnjim studentima, zaposlenicima Fakulteta i poslovnim prijateljima.

Program se nastavlja u ponedjeljak (11. studenoga) svečanom sjednicom Fakultetskog vijeća na kojoj će se prezentirati godišnji pregled djelovanja Fakulteta te podijeliti nagrade najboljim studentima, kao i priznanja djelatnicima koji su doprinijeli radu i ugledu FSB-a. U 16.00 sati PRED2 (sjeverna zgrada) bit će mjesto za "Susret FSB generacije ’69 - ponovno zajedno nakon 50 godina".

Ove godine bilježimo rekordan broj prijateljskih tvrtki koje sudjeluju na Danima karijera – njih gotovo 40, stoga ih ne propustite posjetiti na njihovom izložbenom štandu u auli Fakulteta i među izlagačima možda pronaći svojeg budućeg poslodavaca, oni će biti na raspolaganju za sva vaša pitanja od 12. – 15. studenoga!

Sajam studentskih udruga prošle je godine bio izuzetno živahan dio našeg cijelotjednog programa stoga s posebnim veseljem iščekujemo što nam je udruga SOME pripremila za 100. rođendan.

U popodnevnim satima dođite na otvorenje izložbe fotografija našeg alumnija Damira Fabijanića pod nazivom „Misliti unaprijed“ koja će biti otvorena sve do 12. prosinca 2019.

Srijeda je rezervirana za inspirativne razgovore, tribine i prezentacije! Tijekom dana Velika vijećnica FSB-a bit će mjesto gdje će se okupiti zanimljiva kombinacija sudionika, koji dolaze iz redova državne uprave, gospodarstva, studentskih udruga, te domaćih i stranih znanstvenika. Događaj koji će ih okupiti nosi naslov „Hack the Future: Engineering a Sustainable and Flourishing Society for Croatia“.

U 16.00 sati s posebnim ponosom najavljujemo tribinu „Moja alumni priča – Damir Vanđelić“. Naime, predsjednik Gospodarskog vijeća FSB-a će u auli Sveučilišta u Zagrebu ispričati svoj impresivan životni put.

Ove godine po prvi puta organiziramo „Dan projekata“ na kojem će se predstaviti brojni znanstveno-istraživački, inovacijski i infrastrukturni projekti koji se provode na FSB-u. Program će zatvoriti „match-making“ između gospodarstvenika i istraživača FSB-a s ciljem povezivanja u rješavanju konkretnih inženjerskih problema kroz zajedničke buduće projekte.

Za kraj, u petak 15. studenoga, na rasporedu je „Career Speed Dating“ gdje poslodavci i studenti u svega nekoliko minuta kroz razgovor pronalaze svoj savršeni par – svojeg budućeg zaposlenika odnosno svojeg budućeg poslodavca!

U 13.00 sati otvaramo svoja vrata svim zainteresiranim posjetiteljima, a posebice našim budućim studentima koji žele iz prve ruke doznati kako se postaje FSB student i što Fakultet nudi kroz svoja tri studija: Strojarstvo, Brodogradnja i Zrakoplovstvo.

Večernji sati rezervirani su za najluđi tulum u gradu! Lauba je mjesto na kojem će se okupiti zaposlenici FSB-a, studenti, najdraži prijatelji i dugogodišnji suradnici Fakulteta, a druženje će potrajati do ranih jutarnjih sati.

Program obilježavanja FSB100

Vidimo se!

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.