Događanja

Otvorenje izložbe "Misliti unaprijed" Damira Fabijanića

Otvorenje izložbe "Misliti unaprijed" Damira Fabijanića

Damir Fabijanić puno je poznatiji široj javnosti po svojim fotografskim radovima na temu arhitekture, pejzaža, enogastronomije, objavama u brojnim monografijama, predstavljanjima na izložbama širom svijeta i sl. nego po svojim konceptualnim radovima

Podijeli      

Upravo je zato autorova ideja da se predstavi baš s tim radovima na svom fakultetu (diplomirao 1981.) Autorovo amatersko bavljenje fotografijom, započeto u osnovnoj školi, nastavljeno je i tijekom fakulteta (i kao usputni izvor džeparca), a pečat SNIMIO/PHOTO BY DAMIR FABIJANIĆ simbolički je otisnuo na zadnjoj stranici svog indeksa.

Iako ga FSB nije uspio trajno usmjeriti ka strojarskoj struci (odradio je 5 godina u projektnom birou), naučio ga je misliti (korak, a ponekad i dva) unaprijed. Godine 1987. uputio se u karijeru samostalnog umjetnika. Za razliku od mnogih fotografa koji su poznati po lijepim radovima (tipa skitam i slikam), Fabijanić kontinuirano kritički preispituje okolinu i društvo, te na izazove svakodnevice reagira autorskim projektima i kritičkim tekstovima.

Brojni složeni projekti (“Dubrovnik…” je radio 30 godina!), uglavnom bez potpora oficijelnih institucija, rezultat su zato preciznog inženjerskog rada, predviđanja i suprotstavljanja (ne)očekivanim problemima. 

Izložba će biti otvorena od 12. 11. – 12. 12. 2019., radnim danom od 10.00 do 15.00

Pozivnica, otvorenje izložbe D. Fabijanić Deplijan 1 Deplijan 2

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.