Događanja

FSB100: Dan otvorenih vrata

FSB100: Dan otvorenih vrata

Upoznajte FSB na Danu otvorenih vrata! Okupljanje u 13.00 sati ispred ulaza u južnu zgradu Fakulteta

Podijeli      

U sklopu proslave 100. obljetnice, Fakultet strojarstva i brodogradnje 15. studenoga 2019., u 13.00 sati otvara svoja vrata za sve zainteresirane posjetitelje!
 

Dan otvorenih vrata posebice je namijenjen budućim studentima FSB-a koji žele iz prve ruke doznati kako se postaje FSB student i što Fakultet nudi kroz svoja tri studija koja provodi, a to su: Strojarstvo, Brodogradnja i Zrakoplovstvo.

Nakon uvodnog predavanja u Velikoj vijećnici južne zgrade Fakulteta i kratkog razgovora s FSB Racing Teamom pokraj naših bolida izloženih u auli Fakulteta, posjetitelji će se upoznati s radom sljedećih laboratorija:

  • Laboratorij za konstruiranje – CADLab: Učenici će pregledavati 3D modele u virtualnoj stvarnosti, upravljati Makeblock robotima i vidjeti primjenu 3D tiskanja
  • Laboratorij za motore i vozila: Kabina za ispitivanje motora, u kojoj se nalazi postava eksperimentalnog motora na kojem se istražuje alternativni proces izgaranja (HCCI).
  • Laboratorij za projektiranje izradbenih i montažnih sustava: Posjetitelji će moći vidjeti napredne aplikacije iz područja industrijske robotike i strojnog vida, humanoidnog robota Peppera, robotski sustav RONNA koji je razvijen na FSB-u i koji aktivno pomaže u neurokirurškim operacijama (preciznim operacijama mozga). Ukoliko će biti vremena, imat će priliku programirati i upravljati kolaborativne robote UR5.
  • Laboratorij za automatiku i robotiku: ovdje je izrađen veći broj eksperimentalnih postava namijenjenih edukaciji iz područja upravljanja mehatroničkih i robotskih sustava, kao što su: elektrohidraulički robotski manipulator, hodajući roboti pokretani umjetnim pneumatskim mišićima, balansirajući sustavi s pneumatskim pogonom, bionička šaka, ortoza za stopalo, model kormila broda, autonomno vozilo pokretano pneumatskim mišićima i drugi.
  • Laboratorij za zavarivanje: Učenici će imati priliku vidjeti robotizirano MIG/MAG zavarivanje pomoću robota sa 6 stupnjeva slobode gibanja.Također će vidjeti jedan od najnovijih proizvodnih procesa - WAAM (Wire Arc Additive Manufacturing).

Vidimo se uskoro!!

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.