Događanja

FSB100: Dan projekata

FSB100: Dan projekata

Pridružite nam se na "Danu projekata" i doznajte sve o mnogobrojnim projektima u kojima FSB sudjeluje. Prijavite se za "match-making" između FSB istraživača i predstavnika gospodarstva te dogovorite novu suradnju!

Podijeli      

Povodom obilježavanja 100. obljetnice Fakulteta strojarstva i brodogradnje, 14. studenoga 2019. po prvi puta organiziramo „Dan projekata“. Pored izložbenog prostora u auli Fakulteta, gdje će se posjetitelji moći pobliže upoznati sa širokom lepezom projekata koji se trenutno provode na FSB-u, u Velikoj vijećnici bit će predstavljeno 9 projekata financiranih iz programa OBZOR 2020, Hrvatske zaklade za znanost, Interreg programa te iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

U posljednjem dijelu programa pod nazivom „Inovacije kao pokretač razvoj gospodarstva“, ističemo mogućnost dogovaranja poslovnog susreta (match-making) gospodarstvenika i istraživača FSB-a. Svrha izravnih pojedinačnih razgovora gospodarstvenika i istraživača jest mogućnost sklapanja i rješavanja konkretnih inženjerskih problema kroz zajedničke projekte.

Prijave za match-making moguće su putem ove poveznice.

U 2019. godini FSB je sudjelovao u 60 projekata, od čega 63% čine projekti financirani iz međunarodnih izvora. Većina projekata financirana je iz programa Obzor 2020 (18 mil. kuna) i Europskog fonda za regionalni razvoj - EFRR (123 mil. kuna). Pri tome je važno naglasiti da je FSB koordinator 2 projekta financiranih iz Obzor 2020, 4 projekta iz EFRR te jednog INTERREG projekta. Ukupna vrijednost svih projekata iznosi 166 mil. kuna (FSB proračun). U "Katalogu FSB projekata" predstavljeni su neki od FSB projekata.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.