Priče sponzora

Tehnix

Tehnix

Kompanija TEHNIX vodeća je eko industrija u ovom dijelu Europe za projektiranje, proizvodnju, servisiranje strojeva i opreme koji su u funkciji zaštite okoliša sa velikim proizvodnim mogućnostima te stalnom prisutnošću na domaćem i svjetskom tržištu

Podijeli      

Petsto zaposlenih sa kooperantima svrstavaju TEHNIX u red uspješnijih poduzeća u Republici Hrvatskoj. Ukupni prihod poduzeća u 2018. godini iznosio je 292 milijuna kuna, od čega je 80% ostvareno izvozom vlastitih proizvoda. Direktor poduzeća sa vodećim menadžerima koji upravljaju resursima poduzeća imaju jasnu strategiju razvoja koja svim zaposlenima osigurava visoki standard rada i primjeren osobni dohodak koji motivira stručnjake i sve zaposlene da stalno inoviraju svoje znanje i vještinu rada, ugrađujući ih u proizvode TEHNIX-a. Prosječna plaća u 2018. godini iznosila je 1.250,00 €, a plan je u 2019. ostvariti prosječnu plaću od 1.350,00 €.

U 28 godina postojanja poduzeće TEHNIX bilježi visoki i kontinuirani rast i razvoj u svim segmentima poslovanja. Od prvog dana radili smo profesionalno kao poduzeće koje redovno servisira sve svoje obveze prema državi, radnicima, te određuje vlastitu strategiju razvoja i osigurava vlastiti razvoj proizvoda i proizvodnje. Poduzeće TEHNIX posjeduje 55 vlastitih patenata i inovacija koje su ugrađene u preko 360 vlastitih proizvoda koje uspješno plasiramo na tržište kao vlastiti proizvod ili prodaju licence ili inovacija. Surađujemo sa mnogo stručnjaka i institucija te vodećim poduzećima u Republici Hrvatskoj. Sudjelujemo na gotovo svim značajnim sajmovima u EU i pratimo što se na području naše djelatnosti događa ne samo u Europi nego i u svijetu. Sudjelujemo na simpozijima i surađujemo sa stručnim časopisima koji se bave zaštitom okoliša.

Tehnix je iz malog poduzeća od 5 zaposlenih izrastao u najuspješnije srednje poduzeće. Sada je kompanija Tehnix veliko poduzeće sa prihodom od 300 milijuna kuna, što znači rast prihoda za 20% godišnje i rast zaposlenosti za 10%. Kontinuirano ulažemo u rast i razvoj poduzeća. Investicije u 2018. godini iznosile su 150 milijuna kuna, a u 2019. će to biti 50 milijuna kuna sa 50 novozaposlenih radnika. Ostvarili smo odličnu suradnju sa kompanijom Mercedes te je većina investiranja izvršena u servisno-montažni centar specijalnih komunalnih vozila EKOMUNAL = TEHNIX + MERCEDES. Od ukupnog prihoda, 10% ulažemo u inovacije, patente i tehnološki razvoj, što kompaniju Tehnix čini konkurentnom i inovativnom na tržištu.

Svojim doprinosom kvalitetnim suvremenim strojevima i opremom značajno utječemo na razvoj i unapređenje sustava zaštite okoliša. Pomažemo i financiramo društveno razvojne projekte, izgradili smo sportsku dvoranu i dječji vrtić. Za veliki doprinos na razvoju sustava zaštite okoliša, za postignute rezultate na projektiranju i proizvodnji dodijeljena su nam visoka državna i međunarodna priznanja te stručne i tehničke nagrade. Godine 2009. proglašen sam inovatorom godine u Republici Hrvatskoj i vitezom inovatorstva u Bruxellesu.

Svi proizvodi poduzeća TEHNIX visoke su kvalitete i posjeduju certifikate koji osiguravaju izvoz na europsko i svjetsko tržište, nose oznaku CE te time potvrđuju orijentaciju poduzeća TEHNIX na europsko tržište i tržište svijeta. Nabrojit ćemo samo najznačajnije zemlje na koje je poduzeće TEHNIX izvozno orijentirano: Austrija, Slovenija, Njemačka, Madžarska, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Rusija, Luksemburg, Belgija, Srbija, Crna Gora, Bugarska, Rumunjska, Grčka, Italija, Libija i UAE. Razvili smo vlastiti brand u zaštiti okoliša pod nazivom TEHNIX GLOBAL ECOLOGICAL COMPANY.

Čvrsti temelj svemu tome bila je i dodjela EY Oscara za poduzetnika godine 2016. godine u Monacu, gdje je direktor g. Đuro Horvat bio proglašen drugim po redu svjetskim poduzetnikom godine, što je dalo dodatnu težinu i odgovornost za daljnji razvoj i inovacije.

Na kraju treba spomenuti da je kruna uspješnog poslovanja i inovativnog razvoja bila dodjela bonitetne ocjene za 2016. godinu „A+“, što nas je svrstalo u vrh bonitetne izvrsnosti. S bonitetnom ocjenom A+ nastavljamo i u 2017. i 2018. godini što potvrđuje našu profesionalnost i ozbiljnost poslovanja na domaćem i svjetskom tržištu.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.