Priče sponzora

Petrokemija d.d.

Petrokemija d.d.

Petrokemija, d.d. trgovačko je društvo s dugom i bogatom industrijskom tradicijom, koja datira iz tridesetih godina prošlog stoljeća

Podijeli      

U tom razdoblju tvrtka je dala značajan doprinos razvoju grada Kutine, regije Moslavine, kao i čitavog hrvatskog gospodarstva. Danas je ona predvodnik hrvatske kemijske industrije te se ubraja među najveće industrijske proizvođače i izvoznike u Republici Hrvatskoj.

Ime «Petrokemija Kutina» s vremenom je u mnogim zemljama postalo sinonim za proizvođača visoke kvalitete, na što smo posebno ponosni. Proizvodimo visokovrijedne proizvode uz najmanji mogući štetni utjecaj na okoliš i lider smo na tržištu mineralnih gnojiva u Hrvatskoj te značajan sudionik na regionalnom tržištu. Svoje proizvode izvozimo na gotovo sva svjetska tržišta.

Petrokemija, d.d. trenutno ima 1341 zaposlenog radnika i godišnje proizvodi oko 1,3 milijuna tona mineralnih gnojiva. Mineralna gnojiva proizvodimo uporabom prirodnih mineralnih sirovina, prirodnog plina, atmosferskog dušika i kisika. Iz ovih sirovina se odgovarajućim tehnološkim postupcima proizvode bazne kemikalije, a potom mineralna gnojiva.

Tvornica se prostire na 135 hektara površine, ima dva umjetna akumulacijska jezera, a uz proizvodna postrojenja Petrokemija posjeduje i industrijsku željeznicu, s oko 20 kilometara izgrađene željezničke mreže.

Kompanija se godinama nalazi među 5 najvećih izvoznika u RH, i 30. je poduzeće po razini prihoda u našoj zemlji.

Naša najveća vrijednost su zaposlenici tvrtke, njihova znanja, vještine i sposobnosti. Uspjeh temeljimo na njihovom marljivom radu, stručnosti i motiviranosti. Svim zaposlenicima osiguravamo jednake mogućnosti i uvjete rada, brinemo o zadovoljstvu naših radnika i stvaramo radno okruženje i uvjete u kojima svaki od njih ima mogućnost za osobni i profesionalni razvoj.

Dugoročni ciljevi Petrokemije su potpuno zadovoljstvo kupaca postignuto visokom kvalitetom proizvoda i usluga, rast vrijednosti imovine dioničara, rast prodaje, modernizacija s ciljem smanjivanja troškova i humaniziranja rada, zaštita okoliša u skladu s normama Republike Hrvatske i EU te konačno društveno odgovorno poslovanje.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.