Priče sponzora

OMCO

OMCO

Društvo OMCO Croatia d.o.o. je organizacija koja se bavi proizvodnjom alata za proizvodnju staklene ambalaže, a njezina je povijest najuže povezana s dugotrajnom tradicijom proizvodnje stakla na području općine Hum na Sutli

Podijeli      

Tvrtka je nastala i počela egzistirati kao mala radionica za popravak alata za izradu staklene ambalaže. Postepeno razvijena unutar tvornice stakla „Straža“ polako prerasta iz radionice za popravak alata u proizvođača tog istog alata. Godine 1990. dolazi do reorganizacije tvornice stakla „Straža“ i od tog trenutka tvrtka se osamostaljuje i počinje poslovati pod nazivom „Straža-Alatnica“. Odvajanjem od matične tvornice, vrlo nepovoljnih okolnosti prouzrokovane ratom i teškom gospodarskom situacijom traži nove putove i novu orijentaciju. Jedina mogućnost bila je izvoz i proboj na europsko tržište. Takav način poslovanja i prisutnost na tržištu Europe dovodi do strateškog povezivanja s najvećim europskim proizvođačem alata za izradu staklene ambalaže.

Od 1. siječnja 1997. godine „Straža-Alatnica“ posluje u sustavu OMCO grupe iz Belgije. U trenutku ulaska u grupu OMCO, društvo OMCO Croatia bilo je najmanje i po svim ekonomskim pokazateljima najslabija članica grupe OMCO. Nakon manje od godinu dana, Uprava grupacije donosi odluku o investiranju i ulaganju u suvremenu opremu i povećanje proizvodnje po stopi od 20 posto godišnje. Takva stopa rasta i ubrzan razvoj prelaze i okvire same OMCO grupe, pa se nekadašnja malena radionica za izradu i popravak alata od najmanjeg i najslabijeg člana OMCO grupe u 10 godina razvija u najvećeg i najvažnijeg člana OMCO grupe, koji proizvodi 50% ukupne proizvodnje cijele grupe OMCO. Od ulaska u OMCO grupu pa do danas, proizvodnja tvrtke porasla je 10 puta, a broj zaposlenika gotovo 6 puta. Gospodarski rast proizvodnje društva OMCO Croatia d.o.o. odražava se i na rast same grupacije OMCO koja od vodećeg europskog proizvođača izrasta u vodećeg svjetskog proizvođača alata u staklarskoj industriji s preko 20% svjetskog tržišnog udjela. Pojedinačno kao tvornica, OMCO Croatia je danas najveća tvornica takvog tipa proizvodnje na svijetu.

Danas je OMCO renomirani proizvođač alata prepoznatljiv na svjetskoj razini. Svoje proizvode izvozi u zemlje cijeloga svijeta, od Sjeverne Amerike do Novog Zelanda, s udjelom izvoza od preko 98%. Tvrtka zadnjih godina bilježi značajni rast u svim segmentima, a samo se u nešto više od 2 godine povećala za 150 novih radnih mjesta. Trenutno zapošljava preko 730 ljudi. Takav snažan rast temelji se na velikim investicijama, kako u nove proizvodne kapacitete tako i u sofisticirana tehnološka rješenja. Investicije u tom smislu omogućuju daljnji napredak te osiguravaju stabilnost budućim generacijama.

OMCO Croatia jedna je od najopremljenijih tvrtki za strojnu obradu metala u okruženju, s najmodernijom tehnologijom i strojnom opremom, te je kao takva predstavlja centar izvrsnosti i hram školovanja mladih ljudi koji čine većinu zaposlenika tvrtke.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.