Priče sponzora

KONČAR-Mjerni transformatori d.d.

KONČAR-Mjerni transformatori d.d.

Tvrtka KONČAR-Mjerni transformatori d.d. (KMT) jedno je od trgovačkih društava udruženih u poslovni sustav koncerna KONČAR-Elektroindustrija d.d., najvažnije i najveće hrvatske grupe pridruženih društava za projektiranje, proizvodnju, izgradnju, ...

Podijeli      

Društvo KMT pripada poslovnom području energetike, koje ujedno predstavlja “core business” cijele Grupe, a proizvodni program obuhvaća visokonaponske i srednjenaponske mjerne transformatore te transformatore specijalnih izvedaba i namjena.

Evolucijski process Društva započet je 1947. godine, proizvodnjom uljem izoliranih mjernih transformatora napona 38 kV. Prateći razvoj elektroenergetske mreže i već tada prepoznavajući potrebe korisnika, te koristeći stečena znanja i raspoložive nove materijale i tehnologije, u proizvodnju su se svako desetljeće uvodili mjerni transformatori viših napona. U politički i ekonomski vrlo rizičnim vremenima, 90-tih godina prošlog stoljeća, nakon obavljene reorganizacije i registracije pod današnjim imenom, Društvo razvija i komercijalizira kombinirane transformatore, patentom zaštićeni proizvod i danas vrlo aktualan i prepoznatih prednosti za korisnika. 2003. godine, ponovno odgovarajući na zahtjeve tržišta, Društvo počinje proizvodnju 525 kV i 765 kV transformatora, a 2010. naponski nivo proizvoda podiže na 800 kV. Na temelju prepoznatih prednosti transformatora s otvorenom jezgrom, od 2012. godine Društvo započinje s proizvodnjom naponskih transformatora velike snage, prepoznajući globalnu tržišnu nišu na čije potrebe s lakoćom može odgovoriti.

Opisani razvoj rezultat je sedamdesetogodišnjeg iskustva, originalnih ideja i rješenja, istraživanja i ispitivanja unutar tvornice, te suradnje, u različitim aspektima i proizvodnim fazama, s KONČAR-Institutom za elektrotehniku d.d. i fakultetima Sveučilišta u Zagrebu.

Proizvodnja KMT-a odvija se poštujući sve relevantne standarde kvalitete, očuvanja okoliša i skrbi o zaštiti zdravlja radnika i sigurnosti na radu, a u izvedbama mjernih transformatora Društvo je u stanju odgovoriti na zahtjeve svih poznatih standarda koji se odnose na proizvod. Ovakav pristup rezultirao je respektabilnom referentnom listom kupaca i korisnika u preko 100 zemalja, u Europi, Africi, Australiji, Aziji i Americi. Potvrđuje to i rezultat o ostvarenim ukupnim prihodima od prodaje u 2017. godini u iznosu od 178,4 milijuna kuna, od čega je 86,4 %, odnosno 154,2 milijuna kuna ostvareno izvoznim plasmanima. Prošlu godinu tvrtka je završila s neto dobiti koja je iznosila 6 milijuna kuna.

Tvrtka je dobitnica mnogih priznanja, od čega kao najznačajnija izdvaja Zlatnu medalju za kombinirani transformator na svjetskoj izložbi inovacija u Bruxellesu, Nagradu za primijenjenu znanost RH, dvije nagrade na izložbama inovacija ARCA, Zlatnu kunu HGK-e za najuspješnije srednje trgovačko društvo 2012. godine, Zlatni ključ HIZ-a za ostvareni izvoz u Mađarsku 2007. te 2011. za najboljeg srednjeg izvoznika. Potrebno je naglasiti kontinuiranu aktivnu prisutnost stručnjaka u znanstvenim organizacijama IEC, IEEE, CIGRE i Centra za izvrsnost transformatora, te participiranje na međunarodnim skupovima.

Zahvaljujući stručnosti i sposobnosti 259 djelatnika, kao i iskustvima koje su u Društvu ostavili radnici čiji je cijeli radni vijek ili jedan njegov dio bio u KMT, danas je ime kompanije tržišno prepoznatljivo, a tvrtka percipirana kao pouzdan poslovni partner, odgovoran prema kupcima, zaposlenicima i društvenoj zajednici, koji prema svima nastupa primjećujući sve elemente poslovne etike.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.