Priče sponzora

E.G.O.

E.G.O.

E.G.O. Elektro–komponente d.o.o. vodeći je hrvatski proizvođač komponenti za kućanske aparate

Podijeli      

Osnovano još davne 1926. godine, poduzeće je od 1970. godine poslovalo pod imenom Elektro-Kontakt d.d., sve do 2018. godine kada mijenja ime i pravni oblik i postaje E.G.O. Elektro-komponente d.o.o. Tijekom svoje povijesti, poduzeće je proizvodilo širok asortiman elektro-tehničkih proizvoda, od elektroinstalacijskog materijala, do malih kućanskih aparata. Godine 1992., postajemo dio E.G.O. Grupe, globalnog lidera u proizvodnji komponenti za kućanske aparate, te se u potpunosti fokusiramo na proizvodni portfelj komponenti za kućanske aparate.

Danas, na dvije lokacije u Zagrebu i u Čazmi, nešto više od 850 zaposlenika godišnje proizvede više od 38 milijuna regulatora energije, sklopki, štapnih regulatora i termostate te više od milijardu različitih polu-gotovih proizvoda.

Glavninu proizvodnje čine regulator energije, sklopke, štapni regulatori te termostati.

Regulator energije je element koji kontrolira temperaturu grijaćih tijela, a ugrađuje se u grijaće ploče i električne štednjake. Na pet polu-automatskih proizvodnih linija, koje podržava 18 automata i 7 polu-automata, proizvodi se 480 različitih tipova. O veličini proizvodnje svjedoči podatak da je dosad na lokaciji proizvedeno više od 250.000.000 kom.

Sklopka je proizvod koji svoju upotrebu ima i u proizvodima za kućanstvo kao i u onim profesionalnim. Bakelitne sklopke se ugrađuju u peći, steatite se koriste u profesionalnim kuhinjskim uređajima, a kodne sklopke u perilicama i sušilicama. Trenutno se na 8 polu-automatskih i 2 ručne linije za montažu proizvodi 1.091 tip sklopke. Proizvodnja je fleksibilna i lako odgovora zahtjevima kupca za visokim, kao i manjim količinama.

Štapni regulator je proizvod koji štiti staklo keramičku ploču štednjaka od pregrijavanja i signalizira zagrijavanje grijaće ploče. Dosad je u Zagrebu proizvedeno više od 300.000.000 kom.

Najnoviji proizvod na lokaciji je termostat, koji se na lokaciji u Zagrebu proizvodi od 2017. godine. Proizvodnja je organizirana na 6 montažnih linija i linija za umjeravanje te 2 linije za sastavljanje podnoška na kojima se proizvode 832 tipa termostata.

Osim montažnih linija, E.G.O. Elektro-komponente d.o.o. posjeduje i vlastitu proizvodnju plastičnih i metalnih proizvoda, kojima opskrbljuje svoju proizvodnju, kao i proizvodnje na ostalim E.G.O. lokacijama.

Izrada plastičnih dijelova koristi tehnologiju injekcijskog prešanja duromera i termoplasta, kao i otklanjanje srha. Na 41 stroju za injekcijsko prešanje, proizvodi se više od 1000 različitih tipova plastičnih dijelova.

U proizvodnji metalnih dijelova vrši se proces štancanja, galvanizacije, tokarenja i toplinske obrade. Kapacitete proizvodnje osiguravanju 33 mašine za štancanje, 22 automatska tokarska stroja, te 13 peći za toplinsku obradu. Godišnje se tu proizvede više od 960.000.000 komada metalnih dijelova za potrebe vlastite proizvodnje, kao i za potrebe proizvodnji na drugim EGO lokacijama.

Ovako ekstenzivnu proizvodnju podržava alatnica koja brine o održavanju postojećih kapaciteta kao i o proizvodnji linija, uređaja i kalupa za injekcijsko prešanje.

E.G.O. Elektro-komponente d.o.o. kontinuirano inzistira na unaprjeđenju proizvodnje, te su tijekom godina realizirane mnogobrojne investicije i ulaganja u proizvodnju, automatizirane su linije za montažu i brojni radni procesi kako bi tvornica ostala konkurentna na međunarodnom tržištu.

Kako bi zadržala i poboljšala pouzdanost, sigurnost, kvalitetu i funkcionalnost, te istovremeno zadovoljila zahtjeve kupaca, kompanija posluje po postulatima lean filozofije, sumirane u proizvodni sistem internog naziva EVEREST program.

Vizija i opredjeljenje da se stvori troškovno učinkovitu tvrtku uspostavom lean principa u središtu su svakodnevnih aktivnosti. To prije svega znači spremnost na promjenu i sveobuhvatne aktivnosti usmjerene na neprekidna poboljšanja poslovnih procesa, edukaciju djelatnika, smanjivanje operativnih troškova te primjenu najbolje prakse. Kroz niz projekata i radionica kontinuirano se unaprjeđuju procesi u proizvodnji i administraciji i uči upravljati promjenama.

Danas je poduzeće E.G.O. Elektro komponente d.o.o. jedan od najvećih hrvatskih izvoznika, koji 99% prihoda ostvaruje izvozom. Za svoje izvozne rezultate višestruko je nagrađeno nagradom Zlatni ključ za najboljeg hrvatskog izvoznika na tržišta Turske i Njemačke.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.