Priče sponzora

CADCAM Grupa

CADCAM Grupa

Zlatko Šimunec, inženjer elektrotehnike, diplomirao je na Sveučilištu u Zagrebu, a svoju privatnu tvrtku pokrenuo je 1991. godine s poslovnim idejama i kao softver provider

Podijeli      

Te je godine utemeljio tvrtku CADCAM Design Centar u Zagrebu, u Hrvatskoj te korištenjem elektroničkog CAD softvera razvio medicinsku opremu za rehabilitaciju osoba oštećenog sluha.

Danas, CADCAM Grupa s tvrtkama u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i Bosni i Hercegovini ima 65 visoko kvalificiranih zaposlenika i posluje u više od 10 zemalja u EU. Ponuda tvrtke pokriva širok spektar softvera za Product Lifecycle Management (PLM), mehanički i elektronički dizajn, kolaboraciju između dizajnerskih disciplina, inženjerske usluge i IT infrastrukturu.

Godine 1995. CADCAM Design Centar postao je IBM Business Partner za prodaju IBM hardvera i također softvera za strojarsko projektiranje razvijeno od strane francuske tvrtke Dassault Systemes sa sjedištem u Parizu te se transformiralo tijekom sljedeća dva desetljeća u rastućeg lidera za pružanje PLM i inženjering rješenja za elektroničko- mehanički razvoj proizvoda.

U 2001. godini CADCAM Design Centar osnovao je podružnicu u Sloveniji pod nazivom CADCAM LAB i krenuo u PLM posao zajedno s IBM-om i Dassault Systemes-om. CADCAM je započeo s podrškom kupcima u Sloveniji i Hrvatskoj u njihovom poslovnom rastu. Kao pružatelj PLM rješenja i partner klijentima CADCAM Grupa postaje vodeća tvrtka za PLM rješenja u jugoistočnoj Europi.

Godine 2003. osnovana je tvrtka CADCAM DATA u Beogradu u Srbiji, a već tri godine kasnije 2007. tvrtka je bila u mogućnosti proširiti svoju brigu za korisnike i za područje Bosne i Hercegovine sa sjedištem u Sarajevu. Četiri tvrtke iz različitih zemalja ujedinjuju se pod nazivom CADCAM Grupa koja postaje krovna organizacija od 2012. godine.

Pod okriljem CADCAM Grupe još su dvije discipline zaživjele u to vrijeme. Inženjerske usluge za projektiranje, izgradnju i obrazovanje te razvoj softvera za kolaboraciju i integraciju PLM rješenja na postojećim poslovnim procesima i infrastrukturi korisnika.

Godine 2007. započeo je razvoj MECODES-a, rješenja za mehatroničku kolaboraciju dizajna, a kojim se integriraju ECAD i MCAD domene za integraciju procesa i kolaboraciju između timova.

U 2012. MECODES osvaja Zlatnu medalju za najbolju inovaciju, a danas je prepoznat na svjetskoj razini kao najbolji alat u klasi za ECAD / MCAD kolaboraciju.

Danas CADCAM Grupa pruža rješenja (konzalting, softver i usluge) za PLM, a njezin je karakter dodatno oblikovan i definiran od strane industrije i kupaca tijekom vremena. Podrška CADCAM Grupe kupcima uključuje stručnost njenih djelatnika čime se kontinuirano pomaže tvrtkama u regiji u njihovom rastu, učinkovitom razvoju proizvoda, konkurentnosti i uspjehu.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.