Priče sponzora

AVL-AST d.o.o.

AVL-AST d.o.o.

Firma AVL-AST d.o.o. Hrvatska je osnovana 1996. godine sa sjedištem u Zagrebu

Podijeli      

Član je koncerna AVL List GmbH, najveće svjetske kompanije za razvoj pogonskih i ispitnih sustava sa sjedištem u Grazu te je jedno od vodećih društava s vrhunskim ugledom na tržištu. Tradicija traje od 1948. godine i obuhvaća 45 podružnica diljem svijeta, a AVL-AST kao strateški partner stvara i primjenjuje softwerska rješenja potrebna za projektiranje, simulacije i optimizaciju svih vrsta pogonskih sustava za osobna i komercijalna vozila, te velike motore i specijalna vozila. Značajan smo partner velikom broju proizvođača osobnih vozila u cijelom svijetu koji zbog sve strožih ekoloških normi i zahtijeva za smanjenjem potrošnje goriva, trebaju svoje proizvode kontinuirano poboljšavati i usavršavati.

Naš cilj je ispuniti zahtjeve najviše kvalitete za svoje proizvode te osigurati i zadržati najvišu razinu zadovoljstva i povjerenje u marku proizvoda AVL. Poslovanje društva zasniva se na sljedećim temeljnim vrijednostima: pionirski duh, usmjerenost prema potrošačima, sposobnost rješavanja problema, odgovornost i neovisnost.

AVL-AST d.o.o. trenutno broji 240 stalno zaposlenih i više od 50 studenata. Prateći trendove i potrebe naših zaposlenika gradimo stimulativnu radnu klimu i kontinuirano radimo na poboljšanjima. Kako bismo zadovoljili visoku kvalitetu, zapošljavamo stručnjake iz područja elektrotehnike, strojarstva, računalnih znanosti te primjenjene matematike i to na slijedećim područjima inžinjerskog rada:

  1. Računalne simulacije kompleksnih pogonskih sustava u čijem se centru nalaze motori s unutrašnjim izgaranjem, elektromotori ili hibridni pogoni te prjenosnici snage te pri tom koristimo matematičke modele bazirane na FEM, CFD i MBS tehnologijama
  2. Razvoja simulacijskog i web-based softvera, gdje koristeći moderne alate razvoja i programske jezike Python, C, C++ naši razvojni inžinjeri stvaraju intuitivan i efikasan softver za sve vrste inženjerskih simulacija na pogonskim sistemima i za podršku Big Data tehnologijama
  3. Razvoja mjernog softvera, gdje na Microsoft platformi, koristeći jezike C++, C#, razvijaju programe za parametrizaciju i upravljanje mjerenjima na testnim stanicama (stvarnim i virtualnim – HiL) , te obradu i vizualizaciju dobijenih rezultata. Dijelovi programa rade u stvarnom vremenu (real time) te se mogu povezati sa simulacijskim modelima napravljenim tijekom dizajniranja pogonskih sustava.

Stvaramo nove vrijednosti temeljene na stvarnim potrebama koje pomiču granice i služe poboljšanju kvalitete života. Da bismo to uspjeli neprestano ulažemo u patentiranje i inovacije koji su važan dio našeg poslovanja. Naši uspjesi su stoga prepoznati i nagrađivani. AVL-AST d.o.o. izabran je za najinovativniju izvoznu firmu u 2010. godini u Hrvatskoj. Uspjeh i viziju gradimo na intelektualnoj imovini kompanije i kompetencijama naših stručnjaka koji izazovnim zadacima u poticajnoj radnoj okolini uspjevaju osmisliti i isporučiti visoko kvalitetna rješenja za najzahtjevnije klijente u branši.

AVL-AST d.o.o. i Fakultet strojarstva i brodogradnje iz Zagreba usko surađuju već dugi niz godina kroz studentski rad, industrijske prakse, diplomske radove i doktorski studiji. Posebno se ističe suradnja s Katedrom za energetska postrojenja i energetiku, Katedrom za motore i vozila te Katedrom za mehaniku i čvrstoću. Prepoznavajući važnost pružanja podrške studentima u njihovom profesionalnom razvoju AVL-AST je ponosni sponzor studentskih projekata i natjecanja od kojih su najznačajniji Formula student i STEM Games.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.