Lica FSB100

Ivan Jurić
Ivan Jurić

Ivan Jurić

Fakultet me naučio razmišljati, a posao omogućio da postajem sve bolji inženjer

Podijeli      

  • Ivan Jurić Ivan Jurić

    Ivan Jurić

    Diplomirao: 2011.
    Tehnokom d.o.o.

Prve su asocijacije Ivana Jurića na FSB gospođa Izidora iz referade i stare učionice B1 i B2 te nova učionica 219.

Tijekom studija bavio se rukometom i u klubu i na fakultetu te, kaže, trčao s treninga na predavanja. Još 2005. počeo je igrati rukomet na pijesku i kasnije postao član reprezentacije.

Ekipa s faksa upoznala me s rukometom na pijesku. Jedne smo godine na Sveučilišnom prvenstvu grada Zagreba bili prvi i u dvoranskom rukometu i u rukometu na pijesku. Na pijesku se natjecalo desetak ekipa.

U pamćenju mu je ostalo prvo predavanje na trećoj godini iz kolegija Cjevovodi. Profesor Radušelj tada je velikim slovima na ploču napisao riječ cjevovodi i rekao: „Tko napiše na kolokviju cijevovodi – neće proći predmet.

Nikad nije bio na brucošijadi FSB-a jer je na faksu bilo premalo cura, ali znao je otići na brucošijade FER-a. Bilo je smiješnih situacija s faksa, pogotovo iz menze, gdje su se u redu gurali s kolegama s Filozofskoga jer su smatrali da oni imaju puno više vremena.

S hrvatskom reprezentacijom rukometa na pijesku proputovao je Europu, ali i svijet. Najviše su ga se dojmili Brazil, Kolumbija i Rusija, u koju je otišao netom nakon završetka prošlogodišnjeg SP-a. Faks ga je pratio čak i na turnirima.

Svjetsko prvenstvo u rukometu na pijesku (2018.)
Svjetsko prvenstvo u rukometu na pijesku (2018.)

Nisam na vrijeme položio Fluide 2 u ljetnom semestru. Dvije sam godine zaredom na istom turniru u rukometu na pijesku u Crikvenici iz iste skripte učio Fluide 2. Položio sam ih godinu dana nakon što sam trebao.

Od nastavnika je izdvojio profesora Soldu, koji mu je bio mentor i na završnom i na diplomskom radu, te voditelja rukometne sekcije na faksu, profesora Zvonareka. Sjetio se i kako je pod mentorstvom profesora Igora Balena, s kolegom Antom Ćurkom 2011. putovao u Dubrovnik na SDEWES konferenciju.

Profesor nas je zatim preporučio u dvije različite firme. Mene u Mašinoprojekt, a kolegu u Daikin. Tako sam napravio prve korake od studija prema poslu.

Dvije godine poslije prešao je u Tehnokom, gdje je i danas.

Fakultet mi je dao osnovna znanja i naučio me razmišljati, a posao omogućio da u firmi s kolegama stječem iskustvo i postajem sve bolji inženjer.

Plinska platforma Ivana K, 2016.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.