Lica FSB100

Darko Knez
Darko Knez

Darko Knez

Podjela znanja i pružanje ruke pomoći ima neprocjenjivu vrijednost

Podijeli      

  • Darko Knez Darko Knez

    Darko Knez

    Diplomirao: 1996.
    BADEL 1862

Način razmišljanja, pristup rješavanju problema i strukturiranje problema naučeno na faksu ostaje zauvijek

Za Darka Kneza upis na FSB dijelom je vezan uz obiteljsku tradiciju. Odrastao je u Osijeku, i njegov je djed u to vrijeme imao metaloprerađivačku radionicu. Bio je aktivan obrtnik s desetak zaposlenika pa se ne treba čuditi što je unuk od ranoga djetinjstva odrastao uz tokarilice i štance. Plan je bio da nastavi obiteljski posao, što se stjecajem okolnosti nije dogodilo. Zanimalo ga je i programiranje, ali na kraju je prevagnula ljubav prema strojevima i autima.

Studirati je počeo u 90-ima, nakon odsluženja vojnoga roka. Ubrzo je napustio studentske klupe i vratio se u Osijek, gdje je u ratu teško ranjen pa je početne godine studija proveo na rehabilitaciji.

Pod dojmom velikoga grada i impresioniran profesorima iz akademske zajednice, započeo je studiranje, uz koje ga vežu uspomene na dobru atmosferu koja je tada vladala na fakultetu. Prvu godinu proveo je u studentskom domu na Cvjetnom, a kasnije na Savi. Tada mu je prioritet bio organizirati se oko učenja, bilo u studentskoj sobi ili na fakultetu.

Darko Knez
Darko Knez

Bilo je uistinu profesora koji su bili toliko dragi i kolegijalni, pritom moram istaknuti profesora Mahaleca s Katedre za motore. Kao mladi momci na trećoj godini fakulteta radili smo oko nekih auta, kombinirali možemo li pojačati i poboljšati motor. Iako mi nikad nije predavao jer sam bio na proizvodnom strojarstvu, prišao sam mu i zamolio za pomoć. Profesor je aktivno s nama radio u intervencijama na motoru, koje su ga na kraju i poboljšale. To mi je ostalo u dragom sjećanju jer je profesor imao ozbiljne zadatke i obveze, a pronašao je vremena za studente koji i nisu 'njegovi'. Kad nemaš alata, novca ni prostora, a imaš silan interes, nečija pomoć, podjela znanja i pružanje ruke pomoći ima neprocjenjivu vrijednost.

Kvalitetna obrazovna nadogradnja u ekonomskom području dobro ga je pripremila za različite djelatnosti, pa i za menadžment u kojem je danas.

„Neka konkretna znanja iz specifičnih područja strojarstva s vremenom ispare, ali način razmišljanja, pristup rješavanju problema, strukturiranje problema, traženje egzaktnosti u rješavanju, a ne da nešto bude otprilike, to svakomu inženjeru sigurno puno pomogne u životu, osobito u menadžmentu.“

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.