Lica FSB100

Nerima i Darko Dumbović
Nerima i Darko Dumbović

Nerima i Darko Dumbović

Zajedno od fakultetskih klupa do obiteljskog posla i sreće

Podijeli      

  • Nerima i Darko Dumbović Nerima i Darko Dumbović

    Nerima i Darko Dumbović

    Diplomirali: 1978. i 1980.
    Sagovi Zagreb

Impresivna je bila organizacija fakulteta još prije 40 godina

Darko je krenuo na faks tri godine prije i završio dvije godine nakon Nerime. U šali zna reći da bi i danas imao još jedan ispit za položiti da nije upoznao svoju suprugu.

Često se sjete prvog predavanja kod prof. Zgage. Puna A dvorana, ulazi profesor u tamno plavom odijelu, visok, sijed, markantan, a u dvorani nastaje tajac.

Ostavilo je to veliki dojam na mene, osjećaš se ponosnim što si dio te priče, toga danas nema, poštovanja koje je bilo u naše doba, studenata prema profesorima i obrnuto“, kaže Nerima.

Prisjeća se profesora Šepera iz matematike, od kojeg bi se ukočili kada bi ga vidjeli na cesti, a on bi sa deset metara skidao šešir i naklanjao se studentima.

Profesoru Kronu iz tehničkog crtanja je pak ruka drhtala. Međutim, kada bi povukao crtu, studenti su tijekom pauze dolazili do ploče i proučavali je. Nisu ni ravnalom mogli napraviti bolje.

Nerima i Darko Dumbović
Nerima i Darko Dumbović

Imam 72 ispita položena, rijetko tko ih ima toliko, jer me zahvatila reforma, pa sam morao nadoknađivati nove kolegije. Položim fiziku i kemiju, druge godine to ukinu. Upoznao sam se s novim tehničkih stvarima jer me to zanimalo, zapravo sve što se može raditi rukom.“, kaže Darko koji je u mirovini od 2000. godine nakon što je godinama radio u policiji. Uglavnom na prostoru Žitnjaka, a tamo je radilo puno FSB-ovaca s kojima je studirao što mu je otvaralo brojna vrata.

Impresivna je bila organizacija fakulteta još prije 40 godina. Prvi dan je na ploči bio izvješen popis predavanja, točni datumi ispita, a za pet godina koliko je Nerima provela na faksu, nitko nije promijenio datum ispita.

U to vrijeme su se počeli nabavljati prvi digitroni Buje, a oni koji su imali malo više novaca Hewlett-Packard 35-icu. Ipak, oni koji su bili pravi majstori i dalje su koristili šiber, uređaj koji danas mladi ne bi znali koristiti.

Nerima je bila među boljim studenticama, završila je u roku, a na promociji koja je bila dva mjeseca prije poroda dobila je najveći aplauz. Darko pak na svoju promociju nije došao jer je već imao djecu pa nije htio da ga asistenti s kojima je studirao zezaju.

Danas rade u tvrtki Sagovi Zagreb koju je osnovao Darkov otac kao umirovljenik, još početkom 90-ih kao nastariji hrvatski poduzetnik.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.