Lica FSB100

Nerima i Darko Dumbović
Nerima i Darko Dumbović

Nerima i Darko Dumbović

Zajedno od fakultetskih klupa do obiteljskog posla i sreće

Podijeli      

  • Nerima i Darko Dumbović Nerima i Darko Dumbović

    Nerima i Darko Dumbović

    Diplomirali: 1978. i 1980.
    Sagovi Zagreb

Impresivna je bila organizacija fakulteta još prije 40 godina

Darko je krenuo na faks tri godine prije i završio dvije godine nakon Nerime. U šali zna reći da bi i danas imao jedan nepoloženi ispit da nije upoznao svoju suprugu.

Često se sjete prvoga predavanja kod profesora Zgage. Puna A dvorana, ulazi profesor u tamno modrom odijelu, visok, sijed, markantan, a u dvorani nastaje tajac.

„Ostavilo je to veliki dojam na mene, osjećaš se ponosnim što si dio te priče, toga danas nema, poštovanja koje je bilo u naše doba, studenata prema profesorima i obrnuto“, kaže Nerima.

Prisjeća se profesora Šepera iz matematike, od kojega bi se ukočili kada bi ga vidjeli na cesti, a on bi s deset metara skidao šešir i naklanjao se studentima.

Profesoru Kronu iz tehničkoga crtanja je pak ruka drhtala. Međutim, kada bi povukao crtu, studenti su tijekom stanke dolazili do ploče i proučavali je. Nisu ni ravnalom mogli napraviti bolje.

Nerima i Darko Dumbović
Nerima i Darko Dumbović

„Imam 72 ispita položena, rijetko tko ih ima toliko, jer me zahvatila reforma, pa sam morao nadoknađivati nove kolegije. Položim fiziku i kemiju, druge godine to ukinu. Upoznao sam se s novim tehničkih stvarima jer me to zanimalo, zapravo sve što se može raditi rukom“, kaže Darko, koji je u mirovini od 2000. godine, nakon što je godinama radio u policiji. Uglavnom na području Žitnjaka, a ondje je radilo puno FSB-ovaca s kojima je studirao, što mu je otvaralo brojna vrata.

Impresivna je bila organizacija fakulteta još prije 40 godina. Prvi je dan na ploči bio izvješen popis predavanja, točni datumi ispita, a u pet godina, koliko je Nerima provela na faksu, nitko nije promijenio datum ispita.

U to su se vrijeme počeli nabavljati prvi digitroni Buje, a oni koji su imali malo više novaca ‒ Hewlett-Packard 35-icu. Ipak, oni koji su bili pravi majstori, i dalje su koristili šiber, uređaj kojim se danas mladi ne bi znali koristiti.

Nerima je bila među boljim studenticama, završila je u roku, a na promociji, koja je bila dva mjeseca prije porođaja, dobila je najveći pljesak. Darko pak na svoju promociju nije došao jer je već imao djecu pa nije htio da ga asistenti s kojima je studirao zezaju.

Danas rade u tvrtki Sagovi Zagreb, koju je osnovao Darkov otac kao umirovljenik, još početkom 90-ih kao najstariji hrvatski poduzetnik.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.