Velikani FSB100

Dragutin Taboršak (1925.–2018.)

Dragutin Taboršak (1925.–2018.)

Studenti pamte topli pristup, a kolege izuzetnu širinu znanja i mirnoću profesora Taboršaka

Podijeli      

Studenti pamte topli pristup, a kolege izuzetnu širinu znanja i mirnoću profesora Taboršaka. Bio je dekan Visoke tehničke škole (1966. – 1967.) i pročelnik Katedre za organizaciju proizvodnje, te dekan FSB-a (1968. –1970.), pročelnik Zavoda za organizaciju i osnivač laboratorija za studij rada.

Područja su njegova znanstvenog i stručnog interesa organizacija rada i proizvodnje, studij rada i ergonomija. Autor je knjiga Studij i analiza vremena (1960.) i Studij rada (1971.), te osnivač i prvi predsjednik Hrvatskog ergonomskog društva (1974.). Dobitnik je Državne nagrade za životno djelo za 1991.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.