Lica FSB100

Zoja Crnečki
Zoja Crnečki

Zoja Crnečki

Da ima 18 godina, ponovno bi upisala FSB

Podijeli      

  • Zoja Crnečki Zoja Crnečki

    Zoja Crnečki

    Diplomirala: 1993.

“U životu je bitno raditi ono što voliš i biti okružen ljudima koje voliš.“

Prve asocijacije Zoje Crnečki na fakultet su dobro društvo, sreća i sloboda. Studirati je počela 1987., a diplomirala 1993., u vrijeme kada je, kako kaže, hrvatsko gospodarstvo bilo u iznimno lošem stanju. Zbog rata, gubitaka na tržištu, restrukturiranja i otpuštanja radnika traženje posla nije bio nimalo lak zadatak.

Zaposlila se već u jesen iste godine u Hrvatskoj gospodarskoj komori, na mjesto stručnog suradnika u Odjelu za metale u Sektoru za industriju. U HGK-u je ostala puna dva desetljeća i od stručnog suradnika došla do pozicije direktorice Sektora za industriju.

Sjećanjem se vratila u studentsku klupu i na FSB, koji joj je usmjerio karijeru. I danas pamti jednu zgodu s profesorom Gojom.

Jedan moj prijatelj je slavio rođendan, a mi nismo imali automobile, Uber, dovoljno novaca za taxi ili druge opcije, pa odlučili slaviti do jutra i dnevnih tramvaja. Kako je FSB ozbiljan fakultet, otišla sam ravno s tuluma na vježbe iz Mehanike u 8 sati koje je držao tadašnji asistent Željko Goja. Bio je odličan i zanimljiv predavač, crtao je po ploči kredama u boji i svi smo ga voljeli. Sjela sam u predavaonu, vježbe su počele i ja sam zaspala… Vidio me, pustio me da spavam cijeli blok sat i na kraju vježbi me potapšao po ramenu i sa smiješkom rekao: „Nadam se da je tulum bio dobar.“ Bilo mi je neugodno tada i svaki put kad bi me na to podsjetio, ali ipak mi je od te neugode važnija bila topla gesta Željka Goje koji mi to nije zamjerio.

Crnečki danas radi kao savjetnica Uprave AD Plastik Grupe, tvrtke koja razvija i proizvodi plastične automobilske komponente u osam tvornica u pet zemalja. Fakultet ju je, ističe, izgradio kao osobu i pomogao joj razviti način razmišljanja, podigao joj je samopouzdanje i usmjerio društveni život.

Okružila sam se sa sličnim ljudima, mogu reći da smo sazreli zajedno. I danas se intenzivno družimo. Ondje sam upoznala i supruga! Možda će vam se činiti smiješno, ali ja sam uvjerena da je nama ženama koje smo odrasle na „muškom“ fakultetu danas lakše komunicirati s muškarcima i u poslovnom i privatnom životu“, priča u veselom raspoloženju.

Poruka Crnečki za kraj?

Da imam 18 godina i razmišljam o upisu na fakultet, opet bih upisala FSB! U životu je bitno raditi ono što voliš i biti okružen ljudima koje voliš. Tada daješ najviše od sebe i ostavljaš pozitivan trag u društvu. A to je vjerojatno i smisao života.

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.