Događanja

Studentska konferencija Sustainable Student

Studentska konferencija Sustainable Student

25. listopada 2019.

Podijeli      

Pokrovitelji konferencije

 

Studentska konferencija Sustainable Student

Klimatske su promjene jedan od najvažnijih izazova 21. stoljeća. Kako bi se ublažio njihov utjecaj i zadržavao porast globalne temperature na manje od dva Celzijeva stupnja u odnosu na predindustrijsko razdoblje, cijeli svijet je započeo proces energetske tranzicije. Upravo taj proces donosi značajne promjene u elektroenergetskom sustavu kakvog danas poznajemo te zahtjeva integrirani pristup više struka.

Cilj ove konferencije je upoznati sudionike s izazovima, implikacijama, no ponajviše s mogućnostima koje donosi energetske tranzicija, a ujedno i omogućiti dijalog u okviru panel diskusije. Dodatno k tome, u sklopu konferencije demonstrirat će se neka od rješenja za dekarbonizaciju transporta i proizvodnje električne energije. Konferencije će se održati 25. listopada 2019. u Velikoj vijećnici FSB-a, a namijenjena je studentima tehničkih, prirodoslovnih, ekonomskih i društvenih struka te šire.

Program konferencije je u izradi, a činit će ga predavanja etabliranih imena hrvatske znanosti, industrije te drugih stručnjaka. Pored svih atraktivnih profesionalnih sadržaja, konferencije će pružati i odličnu priliku za umrežavanje i razmjenu znanja te će svi sudionici konferencije moći uživati u većem broju zabavnih aktivnosti.

 

Predavači

Prof. dr. sc. Frano Barbir

Dr. sc. Dominik Franjo Dominiković

Marko Jurić

Prof. dr. sc. Ljubomir Majdanadžić

Dr. sc. Robert Mikulandrić

Dean Smolar

Dr. sc. Josip Zdenković

 FSB racing team                                                                   

FSB Racing Team osnovan je 2004. godine kao dio neprofitne udruge HSA-SF (Hrvatska studentska asocijacija strojarskih fakulteta). Članstvo FSB Racing team-a čine studenti sa raznih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu - FSB, FER, FKIT, EFZG, FPZ, Studij dizajna.
Do sada je tri puta uspješno sudjelovao na natjecanju Formula Student u Velikoj Britaniji te dva puta na BOSCH Elektromobil race natjecanju u Mađarskoj.

 

 
 
 

Organizacijski odbor:

 

Prof. dr. sc. Neven Duić

 

Doc. dr. sc. Goran Krajačić

 

Doc. dr. sc. Tomislav Pukšec

 

Iva Gavran

 

Ana Lovrak

 

Filip Jurić

 

SUPEUS

 

 

Registracija

 

 

Pokroviteljski paketi

 

 

 

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.