Događanja

Strojarstvo u energetskoj tranziciji
Strojarstvo u energetskoj tranziciji

Strojarstvo u energetskoj tranziciji

24.10.2019. Konferencija Strojarstvo u energetskoj tranziciji
25.10.2019. Konferencija Sustainable Student

Podijeli      

Međunarodna konferencija Strojarstvo u energetskoj tranziciji

(u Velikoj vijećnici Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu)

Energetska tranzicija zahvatila je svijet i donijela značajne promjene energetskom sektoru. Decentralizirana proizvodnja električne energije, zamjena fosilnih goriva s obnovljivim izvorima energije, elektrifikacija transporta, toplinskog i rashladnog sektora uvelike mijenja eletktroenergetski sustav kakav poznajemo. Sve ove promjene imaju značajan utjecaj na ulogu strojarske struke u energetici, a upravo je cilj ove konferencije prikazati koje kompetencije strojara traži nadolazeće tranzicijsko tržište te koja je njihova uloga u energetskoj tranziciji.

Konferencije će se održati 24. listopada 2019. u Velikoj vijećnici FSB-a, a prvenstveno je namijenjena predstavnicima industrije, poduzetnicima, političarima, znanstvenicima, predstavnicima organizacija civilnog društva te svim zainteresiranim dionicima u energetsku tranziciju i onima koji će to tek postati.

U sklopu ove konferencije, sudionici će saznati o izazovima, implikacijama i mogućnostima koje strojarima donosi energetska tranzicija te mogućnostima suradnje Fakulteta i industrije, pri čemu će poduzetnicima biti pružena prilika da predstave svoj rad i dostignuća. Dodatno k tome, u okviru konferencija organizirat će se i panel diskusije koje će omogućiti dijalog između važnih dionika procesa energetske tranzicije te svih ostalih zainteresiranih dionika.

Program radionice je u izradi, a činit će ga predavanja etabliranih imena hrvatske politike, znanosti i industrije te drugi stručnjaci. Pored svih atraktivnih profesionalnih sadržaja, konferencija će pružati i odličnu priliku za razmjenu znanja i umrežavanje.

Raspored

TBD

 

 

Studentska konferencija Sustainable Student

Klimatske su promjene jedan od najvažnijih izazova 21. stoljeća. Kako bi se ublažio njihov utjecaj i zadržavao porast globalne temperature na manje od dva Celzijeva stupnja u odnosu na predindustrijsko razdoblje, cijeli svijet je započeo proces energetske tranzicije. Upravo taj proces donosi značajne promjene u elektroenergetskom sustavu kakvog danas poznajemo te zahtjeva integrirani pristup više struka.

Cilj ove konferencije je upoznati sudionike s izazovima, implikacijama, no ponajviše s mogućnostima koje donosi energetske tranzicija, a ujedno i omogućiti dijalog u okviru panel diskusije. Dodatno k tome, u sklopu konferencije demonstrirat će se neka od rješenja za dekarbonizaciju transporta i proizvodnje električne energije. Konferencije će se održati 25. listopada 2019. u Velikoj vijećnici FSB-a, a namijenjena je studentima tehničkih, prirodoslovnih, ekonomskih i društvenih struka te šire.

Program konferencije je u izradi, a činit će ga predavanja etabliranih imena hrvatske znanosti, industrije te drugih stručnjaka. Pored svih atraktivnih profesionalnih sadržaja, konferencije će pružati i odličnu priliku za umrežavanje i razmjenu znanja te će svi sudionici konferencije moći uživati u većem broju zabavnih aktivnosti.

 

Raspored

TBD

 

 

 

Organizacijski odbor:

Prof. dr. sc. Neven Duić

 

Doc. dr. sc. Goran Krajačić

 

Doc. dr. sc. Tomislav Pukšec

 

Iva Gavran

 

Ana Lovrak

 

Filip Jurić

 

SUPEUS

 

Registracija

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.