Odjeci

Glazbena elita okupila se na Fakultetu

Glazbena elita okupila se na Fakultetu

Povodom obilježavanja stote obljetnice FSBa, otvorena je izložba naslovnica legendarnih vinila Jugotona nastalih kroz objektiv diplomiranog inženjera strojarstva, Ivice Jakića

Podijeli      

Povodom obilježavanja stote obljetnice FSBa, otvorena je izložba naslovnica legendarnih vinila Jugotona nastalih kroz objektiv diplomiranog inženjera strojarstva, Ivice Jakića.

Gabi Novak, Tereza Kesovija, Zrinko Tutić i Ivica Propadalo samo su neki od glazbenih velikana hrvatske scene koji su sinoć podržali otvorenje izložbe fotografija na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, projekt „Dihotomija vinilu (1975.-1985.).

Radi se o fotografijama popularnih izvođača snimljenim za omotnice ploča Jugotona, u to vrijeme najvećeg izdavača ploča na prostoru bivše države te niz umjetničkih, nekomercijalnih fotografija kompozicijom i motivima i potpunoj suprotnosti s omotnicama ploča.

Radovi Ivice Jakića nastali su u vrijeme njegova studiranja na Fakultetu, a obuhvaćaju dvije sasvim različite i međusobno suprotstavljene serije radova. Konfrontiraju funkcionalnu i umjetničku fotografiju, portrete umjetnika i motive geometrijskih struktura oko nas, osjećaje i racionalnost. Kao takve su rad fotografa i inženjera – svjetlo i kompozicija u funkciji cilja razlikovna su značajna dobrih majstora fotografije.

„Rimska ploča“ Arsena Dedića, „Ljubavna pjesma“ Olivera Dragojevića, „Prašina s puta“ Meri Cetinić i  „'77“ Gabi Novak samo su neki od remek-djela koja se u auli Velike vijećnice Fakulteta strojarstva.

Glazbena elita okupila se na Fakultetu Glazbena elita okupila se na Fakultetu Glazbena elita okupila se na Fakultetu Glazbena elita okupila se na Fakultetu

Prijava korisnika

Mrežna stranica koristi kolačiće (cookies). Kolačiće upotrebljavamo kako bismo personalizirali sadržaj i oglase, omogućili značajke društvenih medija i analizirali promet. Isto tako, podatke o vašoj upotrebi naše web-lokacije dijelimo s partnerima za društvene medije, oglašavanje i analizu, a oni ih mogu kombinirati s drugim podacima koje ste im pružili ili koje su prikupili dok ste upotrebljavali njihove usluge. Nastavkom korištenja naših internetskih stranica vi prihvaćate našu upotrebu kolačića. Polica privatnosti.